Äskk oli järjestänyt agiliidon tehoreeni viikonlopun. Kouluttajana oli Heini Stenberg. Poju ja Rexi olivat samassa ryhmässä. Molempien kans harjoteltiin kaikenmoista kieputusta ja takaakiertoja ja lopuksi kepeille takaaleikkausta, jota en ole yksikseni saanut pelittämään.

Pojua on hankala ohjata, kun se irtoo hirveesti ja hakeutuu kovasti esteille (=yleensä väärälle esteelle). Saatiin kuitenkin hyvin nuo kieputtelut pelittämään ja ohjeet tulivat tarpeeseen:) Tosi hienostihan se menee, kun ohjaa kunnolla ja AJOISSA. Kepeille otettiin takaaleikkausta. Otettiin putkelta vauhtia ja lähetys kepeille. Ekalla kerralla kun leikkasin takaa niin kiepsahti pois kepeiltä. Heini käski ottaa uudestaan ja vääntää se koira takasin kepeille ja ohjata loppuun asti kepit hinnalla millä hyvänsä (otettiin 6 kepillä) ja Heini piti namikippoa kädessään, minkä koira sai heti tehtyään oikein. Tämä yksi vääntö riitti ja Poju ymmärsi mistä on kyse. Otettiin vielä muutama toisto ja ne meni tosi upeesti!! :)

Rexillä on helppo tehdä kaikkia kieputuksia ja onnistuikin ihan hyvin. Otettiin sitten samaa pätkää parillakin eri ohjausvaihtoehdolla. Tosi hienoa, kun tulee tehokkaita neuvoja:) Sitten otettiin myös takaaleikkausta kepeille, niin että patukka odotti 6 keppirivin päässä valmiina. Taas putkelta vauhtia ja lähetys kepeille. Rexi ei kiepsahtanut, kun leikkasin takaa, mutta ikäänkuin pysähtyi keppien eteen ja epäröi, että mitä tapahtuu, pitäskö mennä kepeille vai? Kannustin aina kun pysähtyi keppien eteen niin koira lähti salamana pujottelemaan:) Pikkuhiljaa alko mennä paremmin. Pitää reenata tätä. Tosi hienosti kuitenkin:) :)

Huomenna kurssi vielä jatkuu, nyt kohti pikkujouluja:)