Kävästiin piiiitkästä aikaa ottamassa esineitä ja tarkkuutta. Koirat kun tajusivat pääsevänsä metsään reenaamaan, niin kiljuivat ja hauikkuivat viimesen 10 km autossa ennenkuin päästiin perille. Oli vissiin hiukan tekemisen intoa:)

Ensin käytiin lenkillä metsätiellä. Tämän jälkeen kävin tallaamassa n. 15*30m alueen. Tarkotuksena ottaa 4 esinettä. Otin Pojun autosta ja tein alkurituaalit, samalla viereen pysäköi pakettiauto, mistä nousi pari papparaista. Kehuivat tulleensa kuusivarkaisiin:) Papparaiset lähtivät metsään kuusta hakeen ja tietysti menivät siitä mun esineruudun poikki vähän matkan päähän?!!??... Ajattelin, että koirat saattavat hakea muutakin kuin esineitä, joten päätin ottaa helpotetun ruudun. Vietiin siis ne 4 esinettä koiran kanssa yhdessä ruutuun. Palattiin etureunalle ja lähetin hakemaan. 3 ensimmäistä esinettä nousi nopsaan, mutta viimeistä esinettä etsiessä välillä eksyili papparaisten jäljille, ei kuitenkaan lähtenyt hakemaan niitä:) Viimeinen esine oli kiven ja puskan välissä melkein vasemmassa takakulmassa. Vihdoin nousi viimenenkin esine ja palkkasin koiran superhyvin.

Sitten otin Rexille ihan saman jutun. Vietiin yhdessä esineet ruutuun ja lähettelin koiraa. 3 esinettä nousi nopsaan, mutta neljättä etsi pitkään ja eksyi välillä papparaistenkin jäljille. Ei kuitenkaan lähtenyt niitä hakemaan. Tämä Rexin neljäs esine oli kuusipuskassa vasemmassa etukulmassa. Monta kertaa meni ohi (ja lujaa), mutta ei vissiin ollut nenällä käyttöä näissä reeneissä:) Kyllähän se sieltä viimein nousi ja sitten revitettiin patukkaa:)

Tämän jälkeen iskin maahan vielä tarkkuusruudun kulmamerkit ja tallasin ruudun n. 2*2m. Esineenä oli 50 sentin kolikko. Ensin Poju. Otin koiran autosta, tehtiin alkurituaalit ja sitten ruutuun. Jätin koiran istumaan ruudun reunalle ja vein kolikon koiran nähden. Lähetys ja melko pian kolikko löyty. Tosi hieno ilmasu Pojulta. Haistoi kolikon, vilkas mua ja sitten iski ittensä maahan. Tosi hyvä:)

Rexillä sama homma. Ensin alkurituaalit ja sitten ruudun reunalle koira istumaan ja itse vein kolikon. Lähetin koiran ja sehän lähti:) Otti siitä mun sivulta suorilta sellasen parin kolmen metrin loikan eteenpäin ja siinä vaiheessa oli jo yli ruudun. Hyvin haisto asian ja palas itse ruutuun etsimään muitta mutkitta. Ei kauaa etsinyt kun kolikko löyty ja koira meni varmasti maahan niiltä sijoiltaan, niin että kolikko jäi hienosti sen etutassujen väliin. Tosi upee suoritus:)

Hienosti muistivat hommat, vaikkei ollakaan hetkeen näitä reenattu. Varsinkin tuosta tarkkuusruudusta olin yllättynyt.