Pojun kanssa kävästiin Ulvilassa etsintäkokeessa. Tuomarina Jouko Matula.

Aamu alotettiin jäljillä. Janalla meni aivan piikkisuoraan ja kääntyi välittömästi ja varmasti oikeaan suuntaan:) Tästä täydet pisteet. Jana oli hienossa selkeässä kangasmetsässä, mutta meidän jälki meni ensin traktoriuran yli ja siitä tiheään taimikkoon. Hienosti löytyi kaikki 4 keppiä. Jäljestä tuli siis 50/50.

Tämän jälkeen henkilöetsintään. Ensin lähetys vasempaan etukulmaan, jonne teki aika lyhyen piston ja tuli takaisin. Sitten oikeaan etukulmaan ja sinne uppos ja lähti hienosti rataa eteenpäin ja samalla löyty eka äijä radan puolivälistä. Hyvä ilmasu. Sitten uusi lähetys vasemmalle, hienosti uppos ja rataa eteenpäin ja takakulmasta löyty äijä. Hyvä ilmasu. Saatiin pisteitä 79/80.

Sitten pudotetun esineen noutoon. Pudotin ekalla kerralla esineen väärälle merkille (=pakko aina jännittää) ja jouduttiin ottaan koko homma uusix. Uusinta onnistu hyvin. Pisteitä saatiin 16/20. Pisteet lähtivät meikäläisen sähläyksistä.

Seuraavaksi esineruutuun. Aika nopeesti tuli takakulmasta esine. Kerran koira nosti koipee ja siitä rokotettiin pisteen verran. Eli 29/30.

Sitten tarkkuusruutuun. Kolikko löyty aika nopeesti, mutta ilmasu olis saanu olla varmempi. Pienen hetken mietti, ennenkuin meni maahan. Kun koira ilmas esineen, niin sitten äkkiä kaivelemaan sitä sieltä mättäästä ja 2€ kolikkohan sieltä löyty:) Pisteitä 18/20.

Maastosta pisteitä siis yhteensä 192/200.

Sitten vielä tottis. Tehtiin kolmen ryhmässä. Poju ensin paikallamakuuseen, josta erinomainen. Sitten lepovuoroon. Seuraaminen muuten ok, mutta henkilöryhmässä koira kiinnostui ihmisistä. Liikkeestä istuminen erinomainen. Liikkeestä maahan ja luoksetulo erittäin hyvä. Sivulle tullessa jäi inan vinoon. Tasamaanoudon olis voinu palauttaa lujempaa ja jäi hieman kauas. Hyppynoudoissa kummassakin kiersi takaisinpäin. Eteenmeno ja maahanmeno erinomainen. Pisteitä 75/100.

Pisteet yhteensä 267 ja EK1.

Tosi tyytyväinen olen koiraan:)