Tein molemmille koirille n.400m pitkät jäljet 5 kepillä ja 30m janalla. Jälkiä en merkannut mitenkään. Jäljet vanhenivat tällä kertaa vain n. 40 min. Ei huvittanut tuulessa ja sateessa odotella pidempään...

Jälkien vanhetessa tehtiin pudotetun esineen noutoa ja tarkkuusruutu.

Ensin pudotetut. Kävin ensin sotkemassa ja merkkaamassa 50m pitkän suoran metsään. Ensin Poju, otettiin alkutsydeemit ja sitten suoritukseen. Seuraaminen olisi saanut olla parempaa. Annoin käskyn "Putos" niin koira lähti haahuilemaan ja mietti, että jotain piti etsiä?? Ei ollut poika ihan selvillä, että mitä pitikään tehdä?? Lähdin itse kävelemään kohti esinettä ja koira myös ja n. 20m ennen esinettä syttyi lamppu Pojun päänupissa ja lähti kiitolaukkaa hakemaan esinettä mammalle:). Kunnon palkka ja kehut. Hyvä juttu, että oivalsi itse:). Otettiin kuitenkin pudotettu ihan alusta ja suoritus oli mallikas seuraamisia myöten:). Tästä superpalkka!

Sitten Rexi. Tehtiin alkurituaalit ja sitten itse suoritukseen. Seuraaminen, noo kelpaa, mutta vois olla vieläkin tarkkaavaisempi. Lähetyskäskyn saatuaan miljoonaa esineelle ja sitten mammalle:). Tosi hieno suoritus ja oli hyvin selvillä mitä ollaan tekemässä. Tästä kunnon palkkaus.

Sitten tarkkuusruutu. Tallasin n.2*2m ruudun kulmamerkeillä. Esineenä euron kolikko. Ensin taas Poju. Alkurituaalit tehtyämme vein kolikon ruutuun niin, että koira näkee. Sitten lähetys, hyvin ja tarkkaavaisesti haki, eikä eksynyt ruudun ulkopuolelle. Löysi kolikon, mutta ilmaisu vähän takkusi tällä erää (vähän aikaa mietti, mitä piti tehdä). Autoin käskemällä maahan. Otettiin uudestaan ja se meni hyvin:)

Sitten Rexi. Alkurituaalien jälkeen vein esineen ruutuun, niin että koira näki. Kauaa ei joutunut ruutua tarkistelemaan, kun esine löytyi ja hieno ilmasu:)! Meni muitta mutkitta maahan, niin että kolikko jäi etutassujen väliin:) Hieno suoritus:)

Sitten jäljille. Poju: Jana meni ihan ok. Kovan tuulen takia sai kauempaa jo hajun jäljestä ja oikaisi janalla. Kuitenkin vahvasti pyrki menemään oikeaan suuntaan, joten annoin mennä. Hiukan oli tarkastelua matkalla, mutta kaikki 3 kulmaa meni hyvin ja kaikki kepit löytyi:) Viimeisestä kepistä tuli iltaruoka.

Rexi: Lähti hienosti menemään janaa piikkisuoraan. Reagoi heti jälkeen ja lähti oikeaan suuntaan. Muutaman askeleen jälkeen vielä pyörähti ja katsoi uudestaan jäljen suunnan, mutta pyörähti heti oikeaan suuntaan ja lähti hyvin varmasti ajamaan jälkeä. Pientä tarkistelua, mutta ei mitään erikoista huomautettavaa. Kulmat 3kpl ok ja kaikki kepit löytyivät. Viimosesta kepistä sai iltaruuan.

Tuuli ja sade ei vaikuttanut mitenkään kumpaankaan koiraan:)