Töiden jälkeen kiireen vilkkaan kamppeet kasaan, koirat lenkittämään ja sitten kohti jälkireenejä. Jäljellä seurana oli Niina ja Hoffit sekä Anu ja Bredo.

Nämä olivat meidän tämän vuoden toiset peltojälkireenitNolostunut. No, tein kummallekin koiralle n.300-400m pitkät jäljet. Kummallakin 3 kulmaa ja piikki. Pojulla 2 keppiä ja Rexillä 3 keppiä. Jonkun verran laittelin nameja jäljelle. Ja lähtö tietysti paalulta.

Ensin Poju. Lähtö paalulta kolmanteen kulmaan asti tosi mallikasta. Tuo kolmas kulma oli se piikki joka aiheutti pienen pyörimisen ja siitä eteenpäin hetken matkaa jonkin verran tarkisteluja. Keppien ilmasut oli vinoja. Muuten oon äärettömän tyytyväinen koiran työskentelyyn (tällä peltojälkireenimäärällä). Hyvin keskittyy jälkeen. Anu ja Niina tietysti kulkivat perässä ja juttelivat, mutta ei haitannut koiraa. Sain neuvoja, että nyt pitää alkaa vaatimaan enemmän. Heti, jos poistuu jäljen päältä, niin ohjaaja pyssää ja sitten vasta eteenpäin, kun koira "imee" uudestaan jälkeä.

Sitten Rexi. Tosi tarkkaa nenän käyttöä:) Niina ja Anukin kehuivat, että se tekee oikeesti töitä kunnolla nenällä. Hyvin lähti paalulta. Ensimmäisessä suorassa ei mitään moitittavaa. Sitten saavuttiin piikille, siinä olisi pikkasen lähtenyt pyörimään, mutta Pojulle saamista neuvoista viisastuneena pyssäsin ja koira pääsi vasta liikkeelle kun tarkensi missä jälki menee ja imi jälkeä kunnolle. Piikin jälkeinen suora taas hienosti ja keppikin löyty matkalta. Sitten taas kulma ja tässä taas pyssäsin kun koira olis lähtenyt pikkasen pyörähtämään, ja melkein samantien lähti vetämään jälkeä ja päästiin jatkamaan. Taas suora hyvä ja kulmassa taas pidätin, jotta saadaan tarkempi kulmatyöskentely. Seuraava suora ok ja keppikin löyty. Taas seuraavassa kulmassa vähän pidätin ja kulma aika ok. Sitten viimenen suora. Tässä pientä tarkistelua yhdessä paikassa (väsymys?), keppi löyty ja jatkettiin vielä herkkukipolle asti. Anu ja Niina kulkivat perässä jutellen. Eipä se tuntunut koiraa häiritsevän. Tosi hienosti kyllä veti jäljen läpi ja hyvällä motivaatiolla.