Eilen illalla oltiin Nokialla Haukkuapilan tokokurssilla. Kurssi oli sisähallissa mattopohjalla.

Aiheena idioottirinki. Ensin otettiin seuraamista neliön ympäri. Alkuun ei luonannut ollenkaan tuo seuraaminen, Rexin oli aina pakko päästä katsomaan merkkejä. Otettiin sitten erikseen seuraamista merkkien ohi. Alko se siitä sitten jollakin tavalla luonaamaan. Taisi muutenkin ottaa pikkasen häiriöö, kun viereisellä kentällä oli agilityreenejä. Rexille myös se on aika kova pala:)

Sitten otettiin seuraavaa vaihetta. Jätin koiran seisomaan yhdelle "suoralle" ja lähdin kiertelemään sinne eri puolille neliöö ja kävin myös koiran takana. Hyvin pysyi. Sitten otettiin liikkeestä seiso niin että lähdin käskytyksellä seurauttamaan alusta kulman ohi ja suoralla sitten seiso sillä kohtia missä se idiootissa tuleekin. Aika hyvä, pikkasen pystyisi kyllä vielä nopeemmin seisahtumaan, joten reenataan näitäkin vielä erikseen kotona. Sitten yksi seisomaan jääminen suorapalkalla. Sitten otettiin vielä seisomiseen lähteminen käskytyksellä, mutta käskyn jälkeen jatkettiinkin vielä seuraamista pätkä ja siitä palkka. Sitten jätin vielä koiran seisomaan, menin taakse ja tarkotuksena napata se vauhdista mukaan. Se meni ihan ok.

Sitten katsottiin vielä liikkeestä istumista, koska tarvitsemme siihen vielä pienen avun, muuten saattakin jäädä seisomaan. Siihen saatiin reeniohjeet kotiin.

Sitten otettiin ryhmässä istuminen 2 min. Tosin ei menty piiloon ja käytiin kerran välissä palkkaamassa, kun kaikki istuivat kovin kauniisti:)

Sitten paikallamakuu piilossa 4 min. EVL tyyliin. Eli siis jokainen koirakko käskytyksellä omalla vuorollaan maahan. Ei reagoinut viereisen maahan käskyyn. Meni kerrasta maahan. Ja nyt oon alkanut antamaan toisen maahan käskyn jätettäessä koiran, on jotenkin rauhallisemmin niin. Hyvin pysyivät kaikki. Pia taisi kertaalleen käydä kiertelemässä koirat. Rexi vaan oli ollut kovin kiinnostunut vieressä olevista agireeneistä. Sitten palattiin koirien taakse ja sitten koirien viereen ja siitä sitten taas jokainen yksitellen ylös.

Hyvät reeniohjeet saatiin ja just idioottiringin suhteenkin tuli sellasia asioita mitä pitää ottaa huomioon. Itse kun ajattelee, että helppoohan se on sellasta neliöö kävellä ja siinä ottaa jäävät, mutta on sitä syytä vaan reenata;)

Nyt vaan reenataan ahkeraan ja odotetaan ensi viikkoa:)