Torstai-illan päätteeksi oltiin Rexin kanssa ProCaniksella tokon jatkokurssilla. Kouluttajana Riitta Kivimäki. Tällä kerralla otettiin seuraamista ja Rexille lähdetään työstämään mielentilaa paremmaksi (siis lasketaan vähän kierroksia ja haetaan malttia ja keskittymistä töihin). Riitan neuvoilla saatiin jo hommaa vähän paremmaksi:) Tätä lisää:)

Keskiviikkona oltiin kentällä yhteistottisreeneissä. Nyt vaan leikittiin palloilla ja loppuun otettiin eteenmeno ("kisasuorituksen" jälkeen palautteleva reeni).

Tiistaina käytiin jäljestelemässä ja metsässä lenkillä. Isäntä teki ensin Pojulle jäljen n.300m, jossa namikippo lopussa. Tämä hyvin:) Sitten isäntä teki Rexille jäljen 400m, jossa namikippo lopussa. Ideana siis, etten tiedä itse missä jälki menee. Janalta ensin takajälki, käänsin ja selvittiin jälki loppuun:) Pariin otteeseen jäljen aikana kääntyi pikkasen kyselemään, mutta jatkoi kuitenkin ilman mitään käskytyksiä. Näitä lisää.

Maanantaina käytiin Tuulan ja Hessun kanssa ensin esineruutuilemassa ja sitten lähdettiin metsäteille lenkittämään koiria. Tallattiin n. 30x50 ruutu. Pojulle takakulmiin esineet (katseltiin kun Tuula vei). Esineet nousi varmasti:) Sitten vietiin Rexin kanssa esineet yhdessä takakulmiin, tultiin lähetyslinjalle ja laitoin nyt sen loppupalkan maahan vähänmatkan päähän etulinjasta. Tää oli paha. Ei millään meinannut irrota ruutuun tai kävi juoksemassa pienen lenkin ja sitten pirusti loppupalkkaa kohti. Ei auttanut ei. Sitten välillä kävi tuijottelemassa mua ja vinkumassa, että päästä jo palkalle. Lopulta herneet kohtas ja kävi hakemassa sen esineen takakulmasta. Tästä superkehut muttei mitään palkkaa vielä. Sitten mentiin takakulmaan ja lähetys toiselle esineelle. tässä taas jotakin pelleilyä hetki, kunnes herneet kohtas ja kävi hakemassa esineen. Tästä taas superkehut ja juostiin kilpaa loppupalkalle, sai siis pudottaa esineen irti käskyllä vauhdista. Sitten lenkille:)

Lauantaina oltiin säkylässä jälkikisoissa. Tuomarina Maarit Rostedt. Vettä sato kiitettävästi. Me oltiin ainoa kakkosen koirakko ja loput olivat kolmosen koiria. Jäljillä alotettiin. Janalla pyörähti kerran ympäri, otti takajäljen ja tuomarin huudettua käänsin koiran. lähti jotenkin tosi epävarmasti jäljestämään eteenpäin, käänty ja kyseli hirveesti, että mitä. Hetken matkaa mentiin tällä tyylillä eteenpäin, mutta tuntu, ettei tässä eden oo mitään jälkeä ja päätin palata takasin janalla. Janalta koira sitten imas jäljen ja jälki siis lähti janalta alaviistoon ihan tien viereen. Me kun alussa lähdettiin janalta yläviistoon metsään päin. Sittenhän löyty eka keppi ja siitä taas eteenpäin. Sitten ilmeisesti kulmassa hukattiin jälki ja sitten seikkailtiin metsässä oikein kunnolla. Jossakin välissä taas päästiin jälkeen kiinni, mutta tässä vaiheessa jäljestys oli jotenkin  aivan kaameeta ja epävarmaa. No, viimeset kolme keppiä kuitenkin löydetiin ja sitten tuhatta ja sataa keppejä palauttamaan. Siinä jäljellä sitten huomasin, että tullut tehtyä siinä moka, että en muista koska oltas viimeki ajettu vieraan tekemää jälkeä (joskus viime kesänä), pitää siis tehdä asialle jotain. Jäljeltä saatiin pisteitä 118.

Tässä vaiheessa jo mietin keskeytystä, mutta päätin kuitenkin mennä vielä esineruutuun. Ei tuntunut oikein irtoovan ruutuun kunnolla. Lällätteli ihan toden teolla. Kävi kerran takana ja muuten juoksenteli sellasia pieniä lenkkejä ruudussa ja takasin. Yks esine läydettiin, mutta muuten ei ollut kyllä työskentelystä tietoakaan. Välillä pysähtyi muutaman kerran muutaman metrin mun eteen ja jäi katsomaan mua häntä pystyssä. Virtaa kyllä oli, muttei kiinnostusta hakea esineitä. Tästä pisteitä 13. Maastosta siis yhteensä huimat 131 pistettä. Sitten keskeytettiin.

Tuomari kuitenkin halus, että tottiksen suorittavia koirakoita on tasaparit, joten tarvittiin nollakoira. No, saivat yllytettyä meidät sitten hoitamaan tuon nollakoiran viran. Tulipa tehyä kisareeni ilman palkkaa. Imottautuminen hyvin, seuraaminen vähän paineistunutta, oli kovin edessä ja henkilöryhmään mennessä vähän vilkuili ryhmää. Jäävät ihan ok ja luoksetulo, mutta sivulle siirtyminen vino. Sitten kun päästiin noutoihin, koira selvästi rentoutu, tai siis ainakin alko keräämään kierroksia toden teolla (ei ainakaan ollut enää paineistunut). Tasamaanouto ok. Hyppynouto ok. A-estenouto meni yli, joutu etsimään kapulaa kauan, olin kuulemma heittänyt kapulan aika vinoon. Kapula viimein löyty ja kiersi esteen takasin ja toi kapulan vinoon. Eteenmenoa ei otettu turhaan kun ei tarvinnut, eikä siellä ollut palkkaa. Sitten paikkamakuuseen. Nousi ylös seisomaan, kun olin pääsemässä paikoilleni. Komensin sen sieltä uudestaan maahan ja nyt pysy hyvin ja rauhallisesti. Ihan hyvä, että tuli kuitenkin tehtyä kisareeni:)