Sunnuntaina oltiin Rexin kanssa hakukoulutuspäivässä. Kouluttajana oli Jani Hopia. Paneuduttiin Rexin kohdalla rullailmasu ongelmiin. Meidän ongelmana siis, että ottaa välillä rullan liiankin nopsaan suuhun. Eli siis tarkistaako edes kunnolla umpipiilon jne... Tyhjillä pistoilla ei ota rullaa, mutta saisi maalimiehen tarkistaa vieläkin paremmin.

Ensin otettiin kentällä Hopia tyyliin irtorulla ilmasuja 4 kappaletta ja viimesellä maalimihellä saatiin koira hämilleen ja meinasi palata ilman rullaa mun tykö, maalimies hoiti kuitenkin homman ja koira tuli rullan kanssa takasin. Tällä siis tuli esille, että rullailmasu vieläkin vaan varmemmaksi.

Sitten metsään. Rexille otettiin 5 pistoa, yks niistä tyhjä. Tarkotus ottaa irtorullilla Hopia tyyliin ja kiintorulla oli kireellä. Ekalla maalimiehellä ei ollut heti nähnyt rullaa, joten oli kaivellut jollain ihmeellä kiintorullan suuhun ja tuli sen kanssa takasin, irrotus ja lähdettiin näytölle. Tästä meni jokseenkin koiran pasmat vähän sekasin. Tokalle pistolle meni käymään, muttei löytänyt heti. Sitten jouduin muutamankin kerran lähettämään ennenkuin lähti (jossakin välissä lenkkeilijäkin juoksi keskilinjalla), tähän ilmasu ja näyttö. Sitten tyhjä ja sama lähettelyn virsi jatku, lopulta saatiin aikaan hyvä tyhjä. Sitten taas toiselle puolen parikin lähetystä ennenkuin maalimies löyty ja ilmastiin. Sitten vielä yksi valmis. Tänne joutui taas lähettämään useammankin kerran ennekuin lähti kunnolla. Selvittiin siitäkin reenistä vaikka koira meni pikkasen lukkoon tuon ekan maalimiehen jälkeen eikä ollut loppureenin aikana oikein oma itsensä.

Paljon ajateltavaa saatiin Hopian koulutuksesta ja ideaa, mitä seuraavaksi ehdottomasti pitää reenata:) Hyvä, että tuli mentyä:)

Lauantaina lähdin koirien kanssa metsään lenkille ja siinä samalla tehtiin pitkästä aikaa pudotetun esineen nouto ja tarkkuusruutu. Molemmat jutut oli ihan hyvin vielä koirilla muistissa, että mitä näissä tehdään:)

Perjantaina käytiin tekemässä esineruutu ja sen jälkeen metsätielle lenkille. Tallasin 50x50 ruudun ja jätin sinne Pojulle 3 esinettä, joista kaksi tuotin. Hyvin nousi esineet ja meno oli vanhalla hyvinkin reipasta kun pääsi vihdoin hommiin:) Rexille kävin viemässä 7 esinettä, joista 5 piti tuoda. Kaikki nousi hyvin:) On näimmä tehnyt hyvää, kun on pistänyt koiran oikeesti hommiin:)

Viikolla käytiin myös tekemässä pikanen hakureeni, kun pimee alkaa yllättään jo aika nopsaan. Ainoastaan Rexi mukana. Otettiin vaan etukulmat. Ensin vasemmalta ääniapu ja siellä umpparissa maalimies. Hyvin tarkisti ja ilmas. Toiseen etukulmaan pako ja tässä suorapalkka.