Tänään lenkin jälkeen otettiin pienet reenit tässä kotona. Vinskille vähän seuraamista lelupalkalla, oikein hyvä:) Sitten naksuteltiin vähän merkkiä. Hyvin on hoksannut ja aloin jo liittämään tähän käskysanaa. Sitten otettiin vähän kapulanpitoo edessä. Sitten tehtiin vähän kaukojen kaikkia vaihtoja. Loppuun vielä luoksetulon eteentulo lelupalkalla:)

Rexi otti ensin yhden tunnarikapulan etsimistä (oma). Sitten otettiin seuraamisen askelsiirtymiä, oikein hyvä:) Yksi liikkeestä istuminen, tää oli napakka:) Sitten naksuteltiin myös merkkiä. Hyvin hakee paikan suoraan merkin taakse:) Niin ja kaukoja myös reenattiin kaikkia vaihtoja.

Poju myös pääsi seuraamaan, pujottelemaan jalkojen välistä jne.

Sunnuntaina oli maastoreenipäivä. Ensin aamupäivällä hakureeneihin, joista tulikin sitten hyvin lyhyet, kun alko hirvimiehiä tulemaan passiin meitin alueen molemmin puolin. Oltiin alue keretty tallaamaan ja oltiin ottamassa ekaa koiraa, kun oransseja liivejä alko oleen metsä piukassa. Eivät sentään käskeneet meidän häipyä:) No, reenattiin sitten hyvin lyhyesti. Ensin Rexi: Oikeaan etukulmaan tyhjä. Sinne jouduin lähettämään 3 kertaa, vasta kolmannella kertaa uppos tarpeeksi syvälle. Sitten vasemmassa etukulmassa valmis peitteen alla. Tähän hieno ilmasu. Ja viimenen pisto oikealle puolelle pako ja tähän myös ilmasu.

Vinski otti vaan yhden piston oikeaan etukulmaan, kun vasemmalla puolella passissa oleva hirvimies oli tullut jo sen verran lähelle aluetta, ettei viittinyt laittaa koiraa sinne. Eli siis maalimies valmiina sellasessa matalassa kuusirykelmässä. Otettiin sieltä haamu ja sitten lähetin koiran. Sinnehän se meni:) Tosin olis menny kyllä ilman haamuakin:)

Hakureeneistä ajettiin suoraan Anun seuraksi peltojälkireeniin. Vinskille tein sellasen serpentiinijäljen ja hyvin se sen suoritti:) Rexille tein jonkinmoisen jäljen, jossa oli 6 kulmaa ja nameja ihan siellä täällä, siis tosi vähän. Ei yhtään keppejä matkalla. Rexi ei oo ollu pitkään aikaan jäljellä, joten eka suora oli kauheeta seilaamista (kiire,kiire), mutta ekan kulman meni hyvin ja sen jälkeen alko jo vähän keskittymään. Oon kyllä super tyytyväinen koiraan. kulmat meni tosi siististi kulmina, yhdestä mentiin vähän yli, mutta senkin korjas tosi pian. Tällä reenillä oikein mallikasta menoo (taisi olla koiran kuudes tai seitsemäs jälki tänä vuonna:)

Lauantaina oltiin Tuulan kans tottistelemassa. Rexi otti seuraamista, ihan ok. Liikkeestä istumisen pariinkin otteeseen, kun eka oli pikkasen hidas. Sitten ruutu ja pysäytys ruutuun, palkka stopista. Sitten otettiin luoksetulon pysäytystä, joka ei oikein sujunut millään. Joko pysähdys oli hidas tai sitten ennakoi. Taidettiin loppuun saada joku kelpuutettava suoritus. Sitten suora luoksetulo ja palkka vauhdista. Loppuun tunnari. Toi eka väärän eikä haistellut kunnolla, uusinnalla ok.

Vinski pääsi ensin seuraamaan lelupalkalla. Tää alkaa oleen jo jonkinlaisella mallilla:) Sitten otettiin luoksetulon eteentuloja lelupalkalla. Sitten jätin koiran istumaan ja menin vähän matkan päähän ja otettiin luoksetulo lelupalkalla. Sitten ruutuun meno, ruudussa lelu valmiina. Lähti hyvin, mutta parin metrin päässä pysähty äkkiä ja pyärähti, että olikohan se ruutuun ja jatko saman tien itse matkaa ruutua kohti. Tuli joku pieni ajatuskatkos. Otettiin ruutu uusiksi, Tuula vei lelun ruutuun. Tämä meni hyvin:) Sitten otettiin vauhtinoutoo 3 kertaa, aina eri kohdista palkaten. Välillä melkein heti kun nappas kapulan mukaan ja välillä vasta, kun oli melkein mun tykönä. Niin ja kapulakin hajos viimesellä heittokerralla, lähti toinen laippa irti, muttei se koiraa häirinnyt, se toi sitten kapulan, missä oli vaan toinen laippa paikoillaan:)

Lopuksi tein vielä lähinurmikolle Vinskille jäljen, missä oli 4 kulmaa (2 kumpaankin suuntaan). Se meni oikein mallikkaasti, 3 kulmaakin meni hienosti kulmina, yhden tarkisti silleen, että kiersi samalla mut ympäri. Taitava pentu:)

Perjantaina oltiin Hennan ja koirien kans metsälenkillä. Päästiin taas pois just ennen pimeen tuloo. Saivat ainakin koirat riehua, juosta ja temmeltää keskenään:) Niin ja kahlata kaikki ojat ja lätäköt, varsinkin Vinski:)