Tänään käytiin Arjan ja Virpin kanssa tokoilemassa. Rexi ei päässyt nyt mukaan, kun näytti vähän siltä, että sillä on taas selkä vähän jumissa. Lenkille pääsi (yksin, jottei riehu), mutta reeneistä sai pitää lepoo. Kiva kun kisat lähestyy ja pitäs kyllä jotain keretä tekeen...

Vinski pääsi ensin ottamaan pätkän seuraamista. Ihan hyvä. Yhdessä kohdassa tippu kontakti. Se alkaa ihan selkeesti nyt kokeileen kaikkea, että mitä pitää tehdä ja mitä ei. Sitten otettiin luoksetuloa ihan lyhyeltä matkalta, jotta sain sen tulemaan hyvin tuohon eteen. Sitten tehtiin maahanmenoja ja siitä vaivihkaa tuossa sivulla pari "liikkeestä maahanmenoa":) Sitten otettiin noutoa. Nyt ensin heitin kapulan muutaman metrin päähän ja sai tuoda sen sieltä mulle eteen luovutusasentoon. Sillä on vielä tollasia hyvin pentumaisia tapoja, välillä heittelee kapulaa ja leikkii sillä... Sitten jätin kapulan maahan, otin koiran sivulle ja lähetin sen siitä noutamaan. Nyt jo tuli siistempiä noutoja, kun jätti tuon heitto vaiheen pois. Varsinkin viimenen nouto oli tosi hieno. Siihen sitten lopetettiin. Loppuun vielä ruutua, siis ruudun paikan hakua. Tuppaa välillä varastamaan ennen käskyä ruutuun.

Viimesenä vielä kolmen koiran ryhmäpaikkamakuu. Vinski oli keskellä. No, tää oli tääs yhtä taistelua. Puuhapete kun ei jaksanut oikein maata aloillaan, nousi vähän väliä ja hyppeli mua ympäri aina kun menin sitä palauttamaan takasin. Vinskin mielestä maailman turhin liike.

Tokojen jälkeen poikettiin vielä metsässä tekemässä pieni jälkiharjotus. Jäljen pituus oli varmaan 150m, kaks kulmaa ja 5 keppiä. Tarkotus siis olikin lähinnä ottaa "keppijumppaa". Hyvin on sisäistänyt homman. Ollaan pari jälkeä tehty tällä uudella tavalla ja nyt tarjos viimesellä kepillä itse maahanmenoa. Kahden ekan kepin kohdalla kun yritin sitä saada tuomaan sen kepin mulle:) On ollut mietinnässä, että kumpi keppien ilmasu tapa. Niillä kahdella edellisellä jäljellä tehtiin sitä maahanmenoa, mutta kun tuppas niitä ottamaan kuitenkin suuhun, niin mietin, että jos se kuitenkin tois ne.... Tän jäljen aikana kuitenkin selvis, että kyllä se on se maahanmeno meidän juttu:) Nyt siis voi oikeesti alkaa reenaamaan:) Niin ja jäljestyskin meni mallikkaasti kulmineen kaikkineen, joten kyllä sille saa tehdä pidemmän jäljen vaikka onkin pääpaino jälkireenissä vielä niissä kepeissä.

Eilen oltiin porukalla tokoilemassa. Tai siis Anu liikkuroi meille tokokisat. Vinski pääsi ensin tekeen ALO luokan molemmat seuraamiset ja luoksetulon ilman palkkaa. Jääviä, kun ei vielä osata ja hyppy menis joten kuten, mutta ei ollut hyppyä tarjolla. Ensin hihnassa seuraaminen (huomasin, ettei olla tehty hihnassa seuraamista). Lähti hyvin mukaan, juoksuun lähti hyvin, mutta kun himmattiin juoksusta kävelyyn, niin hyppäs eteen. Uudella seuraa käskyllä korjaantu asia ja loppu hyvin. Sitten ilman hihnaa seuraaminen. Muuten oikein hyvä, mutta lopussa tuijotti hetken jotakin ja kontakti häipy. Sitten luoksetulo. Hyvin jäi istumaan ja maltto hyvin odottaa käskyä. Tuli vauhdilla, muttei malttanut istua eteen. Taas näitä pentumaisia vouhotuksia, hyppäs mun ohi. Avustin sen tuohon eteen ja siitä käskyllä sivulle, se meni ihan ok. No, ilman palkkaa jaksaa kyllä tehdä töitä, sen puoleen ei ole ongelmaa. Mutta on vielä paljon reenattavaa ja pitää saada noi pentumaiset pirunkurit pois niin päästään ehkä joskus kisoihinkin:)

Sitten Rexi teki VOI kokeen (ilman hyppynoutoa). Seuraaminen ok. Liikkeestä istuminen ok. Luoksetulo otettiin suorana, kun meikältä on ääni ihan pois, niin arvelin, etten pysty antamaan kunnon seis käskyä. No, suora luoksetulo ok. Ruutuun meni hyvin, mutta stopista ei tietoakaan, jäi päättäväisesti etsimään leluaan. Kutsuin takasin ja otettiin uudestaan. Lähetys ja juoksi ruudun ohi (kun se palkka ei ollutkaan ruudussa niin senhän on pakko olla jossakin muualla). Vihdosta viimen meni takaa ruutuun, pysäytin sinne ja käskin maahan. Loppuosa meni ihan ok. Sitten metallinouto. Hyvin lähti kapulalle, mutta palautti ravilla. Sitten tunnari. Koski vääriin, mutta toi oman. Lopuksi kaukot. Ihan ok, ehkä jotain pientä liikkumista. Lopuksi sai narupallon palkaksi. Liikkeitten välillä nousi kierrokset aika lailla, muuten ihan kivan olosta tekemistä:)

Niin ja loppuun paikkamakuut. Ensin Vinski pääsi toisen alo koiran kaveriksi. Nyt se bc keksi, että paikkamakuu on tylsää, ei siellä tarvi pysyä. Jossakin puolentoista minuutin kohdalla nousi ja haki vierestä maasta puutikun ja meni sitä pureskelemaan. Kävin palauttamassa ja kun pääsin takasin asemiini, niin koira lähti merkille. Kävin taas palauttamassa ja nyt pysy (tosin otettiin sitten enää tosi lyhyt aika). Tää tarvii jotakin tehoreeniä.

Rexin paikkamakuu ok.

Viikolla reenattiin pariin otteeseen kotipihassa.